• Telefon

    +90 538 090 87 65 +90 312 284 02 04
  • E-posta

    tulinklinik@gmail.com
  • Adres

    Neorama İş Merkezi, Yaşam Caddesi, Adalet Sok. 13/A, Kat: 10, Daire No: 49, Sögütözü/Ankara

Giysilerinin koltuk altlarının devamlı ıslak olması, kişinin en başta özgüvenini zedeler ve hayat kalitesini önemli ölçüde azaltır.

Koltuk altı aşırı terlemesi nedir?

Kişinin giysilerini ıslatacak derecede koltuk altı bölgesinde terleme olmasıdır. Tipik olarak kötü koku yoktur. Bazı hastalarda eşlik eden avuç içi ve ayak tabanı terlemesi de görülebilir.

Nedeni nedir?

Nedeni bilinmemektedir, altta yatan bir hastalık yoktur. Bazı hastaların ailelerinde benzer şikayeti olanlar bulunabilir.

Ne zaman başlar?

Çocukluk veya erken gençlik çağında başlar.

Terleme neyle artar?

Hem emosyonel (ruhsal) hem de termal uyaranlarla (çevre ısısının atması, ekzersiz yapmak gibi) terlemenin artması ve uyku sırasında kaybolması tipiktir. Yazın bir miktar daha fazla olsa da kış aylarında da devam eder.

Tanısı nasıl konur?

Klinik muayene tanı koymak için yeterlidir. Gereken durumlarda iyot nişasta testi yapılabilir.

Tedavisi nasıl yapılır?

En etkili tedavi yöntemi koltuk altına botoks enjeksiyonudur. Ağrılı olan bu işlemden önce o bölgeye uyuşturucu krem sürmek ya da buz koymak işe yaramamaktadır. Kliniğimizde botoks içine lokal uyuşturucu ilaç konulduğu için işlemin sadece başlangıç aşamasında çok kısa bir süre ağrı duyulmaktadır. Bu konuyla ilgili çalışma tarafımca yapılıp 2012 yılında uluslararası bir dergide yayınlanmıştır.

Botoks enjeksiyonu seansı ne kadar sürer, etki ne zaman başlar?

Toplamda yaklaşık 20 dk süren kısa bir işlemdir. Terlemede azalma 3. gün başlar, 10-15. günde maksimum etki elde edilir. Etki süresi ortalama 6-12 aydır.

Yan etkisi var mıdır?

Hiçbir yan etkisi yoktur, uzun yıllardır kullanılan güvenilir bir tedavi yöntemidir.

Botoks seansı öncesi ve sonrası nelere dikkat etmelidir?

Seanstan 3 gün önce koltuk altlarına epilasyon yapılıp kıllar temizlenmelidir. Seans sonrası terlemeyi artıracak ekzersiz gibi aktivitelerden kaçınmalı, ilk 3 gün ılık sabunlu suyla koltuk altları yıkanmalı, mümkünse bu süre zarfınca deodorant kullanılmamalıdır.